VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium


3 Oct 2020  -  3 Oct 2020

VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium

Ter gelegenheid van de toekenning van de VNVA Els Borst Oeuvreprijs aan Prof. Dr. Hanneke Takkenberg (voorzitter van het LNVH) organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) op zaterdag 28 maart 2020 een symposium – getiteld “NAAR INCLUSIEVE GENEESKUNDE’’.

Inclusieve geneeskunde betekent een veilige werkomgeving waarin artsen (V/M) gelijke kansen hebben en patiënten ongeacht hun achtergrond optimale zorg ervaren die aansluit op hun individuele normen, waarden en behoeften. Er is nog veel te doen om inclusieve geneeskunde te bewerkstelligen: artsen ervaren regelmatig geen veilige werkomgeving, en niet alle patiënten ervaren optimale (toegang tot) zorg. Dit Els Borst symposium vraagt aandacht voor en zoekt oplossingen om tot inclusieve geneeskunde te komen. Dit doen we vanuit het perspectief van de bestuurder/toezichthouder, de opleider en de gezondheidswetenschapper.

 

Klik hier voor meer informatie 

 

[Update 18/05/2020]

Het VNVA bestuur voelde zich in maart genoodzaakt om het VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium van 28 maart 2020 uit te stellen in verband met het COVID-19 virus (coronavirus). De organisatie van het symposium heeft na dit besluit direct actie ondernomen om een vervangende datum te vinden, zonder het huidige sprekersprogramma te hoeven wijzigen. Uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen en maatregelen rondom de coronacrisis.

We zijn verheugd te kunnen meedelen dat er een datum is gevonden waarop alle sprekers hun medewerking hebben toegezegd. Het VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium zal plaatsvinden op zaterdag 3 oktober 2020. Het symposium zal plaatsvinden in de omgeving van Utrecht. De locatie zal afhankelijk zijn van de maatregelen die op dat moment van kracht zijn.

Meer informatie volgt.