VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium


20 Mar 2021  - 20 Mar 2021

VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium

Ter gelegenheid van de toekenning van de VNVA Els Borst Oeuvreprijs aan Prof. Dr. Hanneke Takkenberg (voorzitter van het LNVH) organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) op zaterdag 28 maart 2020 een symposium – getiteld “NAAR INCLUSIEVE GENEESKUNDE’’.

Inclusieve geneeskunde betekent een veilige werkomgeving waarin artsen (V/M) gelijke kansen hebben en patiënten ongeacht hun achtergrond optimale zorg ervaren die aansluit op hun individuele normen, waarden en behoeften. Er is nog veel te doen om inclusieve geneeskunde te bewerkstelligen: artsen ervaren regelmatig geen veilige werkomgeving, en niet alle patiënten ervaren optimale (toegang tot) zorg. Dit Els Borst symposium vraagt aandacht voor en zoekt oplossingen om tot inclusieve geneeskunde te komen. Dit doen we vanuit het perspectief van de bestuurder/toezichthouder, de opleider en de gezondheidswetenschapper.

 

Klik hier voor meer informatie 

Klik hier voor deelname

 

[Update 09/07/2020]

Het VNVA bestuur is van mening dat het Els Borst Oeuvreprijs Symposium ter ere van prijswinnares Hanneke Takkenberg en het door haar samengestelde programma met boeiende sprekers het best tot zijn recht zal komen in een fysieke bijeenkomst. Helaas is dit vanwege de maatregelen rond de COVID-19 pandemie, op korte termijn, nog niet haalbaar.

In overleg met prijswinnares Hanneke Takkenberg en dagvoorzitter Angela Maas is besloten het VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium te verplaatsen naar 20 maart 2021. Op de website treft u de laatste informatie aan.

We hopen van harte dat de situatie zich tegen die tijd weer leent voor een prachtig symposium waarbij we elkaar kunnen ontmoeten.